Mustikkapiirakka





Pullataikina:

5dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
2½dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
n.1,4l vehnäjauhoja
150-200g voita

Täyte:
4-5dl mustikoita
1dl sokeria
1rkl perunajauhoja

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita mukaan muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin taikinaan. Lisää sulatettu ja jäähtynyt rasva lopuksi. Anna kohota. Valmista täyte. Sekoita mustikoihin sokerri ja perunajauho. Puolita pullataikina ja kauli toinen puoli pellin kokoiseksi pohjaksi. Levitä mustikat pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta ristikko mustikoiden päälle tai pikkupullia. Voitele piirakka munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 15-20 minuuttia 200 asteessa. 

Kommentit