Itsenäisyyspäivän kakku


Itsenäisyyspäivä ja linnan juhlat huomenna. Mahtavaa! Tätä on jo odetettu. Katson lähes joka vuosi ne ja arvostelen asut, kampaukset ja muut pinnalliset sekat. Se taitaa olla aika monen jokavuotinen perinne ja kättelyä seuratessa on hyvä olla jotain syötävää, kuten esimerkiksi tätä vaniljakakkua Suomen väreissä.


Vaniljakakku
3,6dl vehnäjauhoja
1¼tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1,2dl pehmeää voita
2,4dl sokeria
2 kananmunaa
½tl vaniljaesanssia
1,2dl täysmaitoa

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Jauhoita 1,5l vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi vähitellen jauhoseokseen ja voin jälkeen sokeri. Sekoita murumaiseen taikinaan kananmunat yksitellen. Lopuksi vanilja ja maito nopeasti sekaan. Paista 30-35 minuuttia ja anna jäähtyä. 

Pikeeri
¼ dl valkuaista
1¼ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Vatkaa valkuinen vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen tomusokeria. Lisää sitruunamehu. Ota osa pikeeristä toiseen kuppiin ja värjää se siniseksi. 

Laita leivinpaperin päälle kaksi juomalasia joiden päälle nosta jäähtynyt kakku. Valuta kakun päälle valkoista pikeeriä ja levitä sitä tasaisesti joka kohtaan. Ylimääräinen pikeeri tipuu leivinpaperin päälle josta se on helppo siistiä. Vetele kakun päälle raitoja sinisellä pikeerillä. Apuna voi käyttää pursotinpussia tai kehittää oman tekniikansa. Siisti kakun alareuna veitsellä. Anna mielellään pikeerin kuivahtaa ennen kuin nostat kakun tarjoiualustalle.

Kommentit