Raparperipiirakka



Tässä helppo raparperipiirakka ohje. Raparperit voi valmistella jo edellisenä iltana.  
Pohja 300g voita
 2½dl sokeria
 2 kananmunaa
 2½dl vehnäleseitä
 4½dl vehnäjauhoja
 2tl leivinjauhetta

 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää kananmunat ja sekoita vatkaten ne joukkoon. Sekoita leseet ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina pellille pohjaksi.

 Täyte
 6-9 raparperin vartta
n.1-2dl sokeria

 Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja ala keittämään keskilämmöllä niitä. Keitä niin kauan että liemi pohjalta on melkein haihtunut ja rapar perit ovat mössönä. Levitä pohjan päälle.
 ( jos teet päivän aikaisemmin säilytä jääkaapissa kansi päällä)

 Päällinen
 4dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
 2 kananmunaa
1dl sokeria
 2tl vaniliinisokeria

Sekoita kaikki keskenään ja kippaa täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.30min.

Kommentit

welma sanoi…
Näyttääpä tuo piirakka hyvältä! Taidan itsekkin alkaa tekemään raparperipiirakkaa. :)
marina sanoi…
Kannattaa ja piirakka maistuu ihanan kesäiseltä