Aamiaislimppu

Limppu on todella helppo valmistaa ja se on todella mehevä. Ohje löytyi helmikuun Leivotaan-lehdestä. Itse paistoin limppuja leivinuunissa pari tuntia, mutta kyllä niistä siltikin tuli hyviä. :)


50g hiivaa
6dl kädenlämpöistä vettä
2tl suolaa
1dl tummaa siirappia
50g sulaa voita
10dl sämpyläjauhoja
6dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen. Lisää kaikki muu paitsi vehnäjauho ja sekoita. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan samalla alustaen taikinaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi limppua ja nosta molemmat omaan leivinpaperilla vuorattuun 1½litran leipävuokaan. (Tai tee niin kuin minä ja jaa taikina tasaisesti vuokkin ja sen jälkeen taputtelet ne tasaisiksi.) Ripottele päälle vähän jauhoja ja anna kohota leivinliinan alla n.½ tuntia. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 30-35minuuttia.


Kommentit