Pohja 300g voita
2½dl sokeria
2 kananmunaa
2½dl vehnäleseitä
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää kananmunat ja sekoita vatkaten ne joukkoon. Sekoita leseet ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina pellille pohjaksi.
Täyte
6-9 raparperin vartta
n.1-2dl sokeria
Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja ala keittämään keskilämmöllä niitä. Keitä niin kauan että liemi pohjalta on melkein haihtunut ja rapar perit ovat mössönä. Levitä pohjan päälle.
( jos teet päivän aikaisemmin säilytä jääkaapissa kansi päällä)
Päällinen
4dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
Sekoita kaikki keskenään ja kippaa täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.30min.
Kommentit